1960-70'lerde, gıda üretimi ve sağlık hizmetlerinde mikroorganizmalara karşı bir silah olarak yeni (ve genellikle az gelişmiş) biyositlerin kullanımı yaygındı ve bunların ciddi biyolojik ve çevresel sorunlara yol açtığı 1980'lere kadar kanıtlanamamıştı ve 1980'lere kadar, yani, bunların ciddi biyolojik ve çevresel zarara yol açtığı kanıtlanıncaya kadar, formaldehit ve türevleri gibi bazıları kalmasına rağmen (astım ve kansere neden olduğu için tıbbi kullanımdan kaldırıldığından beri),

Dünya çapında bu toksik kimyasalların kullanımını büyük ölçüde yasaklamak için harekete geçilmedi.

Envirolyte, yüzyılı aşkın bir süredir en etkili dezenfektan olan ve nüfus artışı ve kötü yaşam koşullarının neden olduğu birçok zararlı hastalığı ortadan kaldırılmasına yardımcı olan klorun yerine anolitin potansiyelinin araştırılmasında ve aktif olarak yer almıştır. Ancak klorun organik maddelerle birleştiğinde tehlikeli kanserojen ürünler veya bu kimyasalın güvenlik veya çevresel gerekçelerle yaygın kullanımına izin vermeyen yan etkiler üreteceği belgelenmiş ve kanıtlanmıştır.

ela-1200 İran'da Bir Hastanede ELA-1200 Jeneratörü

Anolit ticari ve endüstriyel uygulamalarda, insan atığı arıtma ve petrol arama da dahil olmak üzere, su yollarının ve çevrenin birincil kaynak tarafından aşırı kirlenmemesini sağlayan bir su arıtma yöntemi olarak kullanılmıştır.

Elektrolize tuzlu su ve suyun bir karışımı olan Anolit, klorun temizleme gücünü ve faydalarını tehlikeli yan etkiler olmadan sağlayan, insanlar veya hayvanlar için toksik veya başka hiçbir yan etki barındırmayan benzersiz bir elektrolize su biyosidal sıvısı sağlamak için Envirolyte tarafından geliştirilmiştir.

Anolit biyolojik olarak çözünebilir olduğundan, çevreye veya su yaşamına zararlı değildir.

Envirolyte ayrıca, ürünün 18 aya kadar depolamada stabil ve aktif kalmasını sağlamak için gereken teknolojiyi ve deneyimi geliştirerek, aynı zamanda mükemmel spor, mantar ve bakteri yok edici güçleri ile sağlık sektörü için ideal bir soğuk sterilizasyon aracı haline gelmiştir.

Anolit ticari ve endüstriyel uygulamalarda, insan atığı arıtma ve petrol arama da dahil olmak üzere, su yollarının ve çevrenin birincil kaynak tarafından aşırı kirlenmemesini sağlayan bir su arıtma yöntemi olarak kullanılmıştır.

Elektrolize tuzlu su ve suyun bir karışımı olan Anolit, klorun temizleme gücünü ve faydalarını tehlikeli yan etkiler olmadan sağlayan, insanlar veya hayvanlar için toksik veya başka hiçbir yan etki barındırmayan benzersiz bir elektrolize su biyosidal sıvısı sağlamak için Envirolyte tarafından geliştirilmiştir.

Anolit biyolojik olarak çözünebilir olduğundan, çevreye veya su yaşamına zararlı değildir.

Envirolyte ayrıca, ürünün 18 aya kadar depolamada stabil ve aktif kalmasını sağlamak için gereken teknolojiyi ve deneyimi geliştirerek, aynı zamanda mükemmel spor, mantar ve bakteri yok edici güçleri ile sağlık sektörü için ideal bir soğuk sterilizasyon aracı haline gelmiştir.

SPORİSİD

Anolitin tanımlanmış hastane uygulamaları bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdaki gibidir;

  • Sert Yüzey işlemleri
  • El yıkama
  • Aygıt ıslatılır ve yıkanır
  • Endoskopların ve Yıkama ekipmanlarının arındırılması
  • Su depolarının ve boruların arındırılması
  • EN15883 / HTM 01 kapsamında ikincil dezenfektan
  • Podiatri – alet yıkama ve ayak ıslatma
  • Radyoloji – sert yüzeylerin silinmesi ve ultrasonun arındırılması
  • Aygıtlar
  • Yatak ve tekerlekli sandalyelerin yıkanması [İngiltere'deki çoğu yatak yıkama makinesiyle uyumludur]
  • Çamaşırhane ön işlemleri
  • Temiz alanları sisleme – derin temizliğin bir parçası olarak veya hızlı arındırma olarak
  • Endoskoplarda ve dişçilik ekipmanlarında biyofilm teknikleri

DİŞ ÜNİTELERİ SU HATLARI DEZENFEKSİYONU

DİŞ HEKİMLİĞİNDE ANOLİTİN ANTİ MİKROBİAL UYGULAMALARI

Enfeksiyon kontrol sorunlarını araştıran bilim adamları, dişçilik aletlerinden ağza püskürtülen suyun güvenliğine ilişkin endişe verici miktarda kanıt keşfediyorlar.

Amerikan Diş Hekimleri Birliği Dergisi'nde belgelenen yakın tarihli bir çalışmada şu sonuca varılmıştır:

"Diş ünitesi suyunun mikrobiyal kontaminasyonu yaygın ve kapsamlı görünüyor ve su hatlarını dolduran organizmalar, özellikle bağışıklık sistemleri düştüğünde ciddi hastalıklara ve ölüme neden olabilecek patojenik potansiyele sahip birçok organizmayı içeriyor"

Son bulgular arasında: standart mikrobiyal kültür teknikleri ve yeni analitik teknikler, çok çeşitli su kaynaklı "fırsatçı" patojenlerin olağanüstü sayılarını ortaya çıkarmıştır. Bu bakteriler, özellikle risk altında olan bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarla, bağışıklık sistemi düşük olduğunda avantaj elde ederler. Diş ünitesi su hatlarında bulunan bakteriler bu kişilerde önemli enfeksiyonlara neden olabilir.

Lejyoner hastalığına neden olan bakteri olan Legionella, dişçi koltuklarının çoğunda tehlikeli derecede yüksek konsantrasyonlarda bulunur.

Diş ünitesi su hatlarında yaşayan bu başına buyruk bakterilerin kaynağı iki katlıdır. İlk olarak, araştırmalar organizmaların çoğunun şebeke suyu sisteminden kaynaklandığını göstermektedir. Geleneksel şebeke suyu arıtma prosedürleri, çok çeşitli olan "dirençli bakteriler" ile baş etmede yetersiz kalıyor.

Küçük su hatları, düşük akış hızları ve durgunluk ile birlikte geniş bir iç yüzey alanı sağlar, hatların iç yüzeylerinde "biyofilm" adı verilen ince bir mikrop oluşumu için iki ideal koşuldur.

DİŞ ÜNİTESİ SU HATLARINDA BÜYÜYEN BİYOFİLM

Bu diş ünitesi su biyofilmi, işbirlikçi bir ekosistemde üst üste yığılmış ve iç içe geçmiş düzinelerce mikroorganizma türünün birikimidir. Bu mikropların katmanı, bazen bir "küme" halinde hastanın ağzına girene kadar diş ünitesi su hattının iç yüzeyinde büyür.

İkinci kaynak, dişçilik aletlerindeki kusurlu geri çekme önleyici valflerin neden olduğu ve böylece hastanın ağzından su hattına kan, tükürük ve diğer malzemelerin geri çekilmesine veya "geri çekilmesine" izin veren "geri emme" etkisi olarak bilinir. Araştırma çalışmaları, biyofilmde bulunan ve hastanın ağzından kaynaklanan geniş bir bakteri yelpazesi tanımlamıştır.

Bu nedenle, steril aletler sağlayan hastalar arasında diş ünitesi aletlerin metodik sterilizasyonu, potansiyel patojenlerin diş ünitesi su hatlarından yeni temizlenmiş alet yoluyla bir sonraki hastanın ağzına akmasını engelleyemez. Araştırma çalışmaları, iki hasta arasındaki zamanda su hatlarını "yıkama" çabalarında biyofilmin temizlenemediğini açıkça göstermiştir. Aslında, yıkama işlemi sırasında biyofilme sağlanan yeni organizmalar ve "gıda" nedeniyle, yıkama inanılmaz derecede hızlı yeniden büyüme oranlarına yol açar.

Kimyasal durulamaların da daha az etkili olduğu kanıtlanmıştır. Biyofilm için kimyasal dozajların öldürücü seviyelere yükseltilmesi, özellikle bu kimyasalların kalıntıları belirli invaziv girişimler sırasında doğrudan kan dolaşımına girebildiği durumlarda hem hastayı hem de diş hekimlerini tehlikeye sokar.

Biyofilm sorunu ve şebeke su sistemlerinden kaynaklanan bakteriyel enfeksiyonların potansiyel tehlikeleri hakkındaki endişeler, bazı hükümetlerin tüm diş cerrahisi prosedürleri için steril su kullanımını zorunlu kılmasına yol açmıştır. Rastgele seçilen diş hekimliği ofislerindeki toplam CFU ölçümlerinin genellikle yüzbinlerce ve bazen 1-3 milyon CFU/ml'ye ulaştığı düşünüldüğünde, bu genel diş hekimliği ile ilgili tüm profesyoneller için potansiyel olarak ciddi ve zorlu bir sorun teşkil etmektedir.

Bu durumda, diş hekimi (ağız cerrahı) ya toplu distile su satın alır ya da her gün birkaç galon buharla damıtılmış su üretmek için küçük bir buhar damıtıcı kullanır. Steril damıtılmış su bir basınçlı kaba yerleştirilir ve daha sonra normal diş prosedürleri sırasında diş ünitesi su hatlarına beslenir. Bu işlem, hastayı, su hatlarını ve diş aletlerini şebeke su kaynağından ve bu anlamda ek bakteriyel kontaminasyondan izole etmek için tasarlanmıştır.

Ne yazık ki, steril su kullanımı tek başına bakteri içermeyen bir diş ünitesi suyu hattı sağlamaz. Çalışmalar, basınçlı damıtılmış su kaynaklarının bile geri emme etkileri ve diğer çevresel (işleme) faaliyetlerle kirlenebileceğini göstermiştir.

Anolit kullanımı, dişçi muayenehanesi su hatlarında kullanılan tüm su için biyosidal kapasite sağlayacak bir su değiştirme/yapılandırma sistemi ile kombine bir su arıtma (damıtma) sistemi dahil ederek güvenlik suyu genel diş hekimliği problemini çözecektir. Bakterisiz su hedefi, "bağımsız" bir su arıtma ünitesi ile ve tüm bakterileri yok etmek için tasarlanmış herhangi bir POU filtrasyon cihazı kullanılmadan karşılanabilir.

"Geri emme" etkisi ile gelebilecek kontaminasyon, sisteme giren dezenfekte edilmiş su tarafından da tutulacaktır. Diş ünitesi su hatlarında sürekli bir biyosidal kalıntısı koruyarak, 0 CFU/ml toplam bakteri sayısını korumak kolay olacaktır.

Bir diş hekimi artık tüm su sistemini sökmeden veya günlük veya haftalık olarak yedek filtreler için ödeme yapmadan bakteri içermeyen su hedefine ulaşabilir ve bir ağız cerrahı, su saflığını bozacak geri emme veya iç/işleme kontaminasyon sorunları hakkında endişelenmeden su dağıtım sisteminde artık organik, inorganik ve mikropsuz suya sahip olabilir.

Çoğu durumda, özel onaylar, yalnızca bir diş ekipmanı parçası sisteme "bağlantılı" ise gereklidir. Mevcut durumda, dezenfeksiyon maddesi -anolit- birkaç işletmeye hizmet verebilecek bağımsız bir ünite tarafından üretilebilir. Mevcut dental ekipmanlardan fiziksel olarak bağımsız olmak, dental operasyonlara entegrasyonu kolaylaştıracaktır. Herhangi bir hükümet onayının gerekip gerekmediği yerel makamlarla görüşmelere tabidir.

SİSTEM VE OPERASYONEL ARAYÜZLERE GENEL BAKIŞ

Anolit ile dezenfekte edilmiş su teknolojisinin dental alanda (gargara, yüzey temizleyici, alet temizleyici, diş macunu, periodontal ve oral cerrahi sterilant ve diğerleri) birçok uygulama potansiyeli olmasına rağmen, elektrolize su kullanılan ilk geliştirme çabaları, ilk olarak bu teknolojinin diş ünitesi su hattı biyofilm sorununa uygulanmasına odaklanmalıdır.

Dezenfektan sistemleri ve sağlık teknolojileri konusunda farklı bilgiler için su-dezenfeksiyon-sistemleri ve yüzme havuzu konularını da okumanızı tavsiye ederiz.